Individuele begeleiding

Intakegesprek
Nadat u zich hebt aangemeld volgt een intakegesprek van ongeveer 60 minuten. In die tijd worden uw klachten, uw voedingspatroon en uw medicijngebruik besproken. Uw lengte, gewicht en vetpercentage worden gemeten evenals uw bloeddruk en hartslag.
De bedoeling van dit intakegesprek is om een zo compleet mogelijk beeld te verkrijgen omtrent uw levensstijl. Op grond hiervan kan er meteen een voedingsadvies aan u worden meegegeven. Of u wordt verzocht om gedurende een week een eetverslag bij te houden. Gedurende dit gesprek heeft u voldoende tijd voor het stellen van vragen of om specifieke problemen te bespreken.
Aan het einde van het gesprek bespreken we het verdere begeleidingstraject. Afhankelijk van de situatie kan voor verschillende vormen van vervolgconsulten worden gekozen.

Vervolgconsult van 45 minuten
Na het intakegesprek maken we een afspraak voor een eerste vervolgconsult van ongeveer 45 minuten.
We bespreken daarbij uw eetverslag en de benodigde aanpassingen.

Vervolgconsult van 30 minuten
Het vervolgconsult bestaat uit een weegmoment en het meten van het vetpercentage evenals uw bloeddruk en hartslag. Gedurende dit consult heeft u voldoende tijd voor het stellen van vragen of specifieke problemen te bespreken.

Weegconsult van 15 minuten
Het weegconsult bestaat uit een weegmoment. Daarnaast is er nog ruimte voor het stellen van vragen.

Nazorg
Voor mensen die hun streefgewicht hebben bereikt bieden wij de mogelijkheid voor nazorg in de vorm van driemaandelijkse, halfjaarlijkse of jaarlijkse controle om het streefgewicht te behouden.

Eenmalig persoonlijk voedingsadvies
Bedoeld voor mensen die hun huidige eetpatroon willen bespreken, omdat ze het idee hebben dat zij niet alle benodigde voedingsstoffen op de juiste manier binnenkrijgen.