Voeding

'Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding.'
- Hippocrates
('vader' van de geneeskunde) -

Bewust leven en met uw gezondheid bezig zijn. Dat betekent ook: weten wat u eet. Bij uw manier van leven hoort een verantwoorde voeding. Niet te vet, niet te veel en niet te eenzijdig. Voeding moet individueel zijn afgestemd op wat een lichaam nodig heeft. Zeker wanneer dat lichaam extra aandacht vraagt, zoals bij aanstaande moeders, jonge kinderen, bejaarden, sporters of mensen met ziekten, aandoeningen of overgewicht.

Gezonde voeding
Er is niets zo belangrijk als goede voeding. Voor kinderen is het de basis om goed te kunnen groeien. Voor volwassenen is gezond en gevarieerd eten essentieel om gezond te blijven en goed te functioneren. Maar wat is eigenlijk goede voeding? Genoeg groente en fruit natuurlijk, maar daarmee bent u er nog niet. Bovendien heeft iedereen andere behoeften. Het aanbod aan producten is enorm en wordt iedere dag groter. Waar moet u nu op letten? En hoe zit het met de veiligheid van voedsel?
Kortom, gezondheid begint bij een gezonde voeding!

Ontbijt, lunch en diner
Een bekend spreekwoord zegt: 'Eet 's morgens als een koning, 's middags als een edelman en 's avonds als een bedelaar.' Met andere woorden: zorg voor een stevig ontbijt, maak de lunch niet te zwaar en kies voor een lichte avondmaaltijd. Met drie gezonde maaltijden per dag kunt u ervoor zorgen dat u alle voedingsstoffen binnenkrijgt die uw lichaam dagelijks nodig heeft.